fitness-martial arts



günaydın.

bugün sizlere ilgili olduğum bir başka konu üzerine yazacaklarımı paylaşmak istiyorum. bu konu aslında spor başlığı altında verilebilirdi. ancak konumuz spordan biraz farklı. ülkemizde spor dendiği zaman akla gelen futbol ve benzeri takım sporları oluyor. ancak spor biraz daha özneldir bence.
spor holiganlık veya estetik için de yapılmaz. sporun tek bir yapılma gayesi vardır o da sağlıktır. sağlıklı olduktan sonra spor size istemediğiniz kadar avantaj da kazandırır.

sporu ise üç ana başlıkta toplayabiliriz.
bireysel sporlar
takım sporları
korunma ve saldırı sporları.

bu üç başlıktan başka bakış açısına göre değişik kategorisazyonlarda yapılabilir elbette.

günümüz dünyasında spor dediğimiz zaman insanlar fitness ve body building tarzı sporları anlıyorlar ki benim de üzerinde duracağım öncelikli sporlar bunlar olacak. elbette özel ilgimin olduğu martial arts dediğimiz korunma ve saldırı sporlarına da yöneleceğim.

elbette sporun yapılma gayesi estetik. en azından günümüzde öyle. ancak bodybuilding ve fitness tarzı sporları yaparken işin bir de arka planı olduğunu unutmamak gerekiyor. salon sporları ömür boyu yapılması gereken sporlardır. ömür boyu o disiplini sağlayamayacaksanız uzak durun derim.

eğer işin içine estetik giriyorsa sizler bir süre sonra anlarsınız ki tek başına spor yapmak bir işe yaramıyor. bunun yanında diyet ve beslenme giriyor. o zaman düşünürsünüz işte... tamam mı devam mı?

bana kalırsa devam edin. hayatınıza o disiplini soktuktan sonra sizin için başarının tüm basamakları bir bir açılacaktır.

inanın ve devam edin.

çok yakında görüşmek üzere...





Yorumlar